مرکز مطالعات شیخ نبهان اول

Sheikh Nabhan Studies Center

مرکز مطالعات شیخ نبهان اول 2018 ©

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

*" شارع الشیوخ " پیر خیابان 400 ساله در حال احتضار .. !*

کد خبر : 004



با نزدیک شدن تعطیلات عید نوروز ، روز به روز برجمعیت مسافران نوروزی در شهر اهواز افزوده می شود و در همین راستا نیز تک بناهای تاریخی با ارزش عامری و دیگر مناطق اهواز به همراه بافت تاریخی به موازات آن در حال نابودی می باشد ، گویا این توازن تصادفی وعجیب آن چنان ناباورانه بوجود آمده تا به همگان و خصوصا به میهمانان نوروزی شهر اهواز که آمده اند از جاذبه های تاریخی ، فرهنگی  شهر اهواز دیدن کنند ، عملا ثابت شود ، اهواز فاقد بناهای فاخر ، ارزشمند و تاریخیست .. ! ، ثابت شود که دست اندرکاران و مسئولین مرتبط با این موضوع در معاونت میراث فرهنگی استان ما تا چه اندازه در قبال آثار و گنجینه های با ارزش تاریخی با قدمت بیش از 350 سال بی تفاوت اند .



در این اوضاع وخیم و حال خراب وضعیت آثار و بنا های تاریخی شهر اهواز باید خبر بد دیگری را به مجموعه خبر های بد حوزه میراث فرهنگی در شهر اهواز افزود و آن اینکه متاسفانه بخشی از کوچه تاریخی " شارع الشیوخ " به دلیل رطوبت فراوان ، بارندگی های اخیر و عدم توجه مسئولان میراث فرهنگی  به این کوچه 400 ساله منحصر به فرد ،  دچار تخریب شده و زیبایی منظری خود را از دست داده است .


 علیرضا عامری وکیل حقوقی و از حامیان و دوستداران حفظ بناهای تاریخی هسته مرکزی شهر اهواز بشدت از عدم توجه معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان نسبت به بناهای تاریخی اسلامی منطقه اهواز قدیم ابراز تاسف و نگرانی کرده و می افزاید: حفظ و ثبت بناهای ارزشمند اسلامی و تاریخی اهواز دغدغه اول مامی باشد ، از جمله تک بناهای با ارزش تاریخی موجود در محله عامری اهواز ، مسجد شیخ نبهان اول با قدمتی بیش از 300 سال ، مسجدی منحصر به فرد و بدون مناره که به شیوه معماری دوره های اولیه عربی اسلامی توسط شیخ نبهان اول بنا شد ، عمارت و قصر ایشان ، قلعه شیخ نبهان اول ، خانه شیخ نبهان دوم ، بیت الشیوخ ، اصطبل و خانه ای که مادام دیولافوا در آن سه شبانه روز اقامت کردند و نیز نخل هایی که شاعر نام آور عرب اهواز طعان العلوان النبهان آن ها را با دست خویش کاشتند همچنان تاریخ عامری و اهواز قدیم را یدک کِش است و یا خانه ای که تنها کارگردان هالیودی ایرانی ، اسکند عامری در آن متولد شدند و تعداد فراوانی از بناها که ذکر همه انها در این مقال نمی گنجد مشتی از این خروارند ..


ایشان می افزاید : تنها انتظار  مردم محله ثبت و حفظ بناهای تاریخی و هویت این شهر است. اما متاسفانه حوادث پی یا پی اخیر, مردم و دوستداران میراث فرهنگی و فعالین فرهنگی و اجتماعی را به شدت سرخورده و نا امید کرده است  .. ! 

اگر امروزبه داد شارع الشیوخ 400 ساله نرسیم فردا در قبال آیندگان چه جوابی خواهیم داشت .. !



ایشان ادامه داد و گفت : ما در برابر نگاه های مسمومی که خواهان به زیر لودر بردن منطقه تاریخی اهواز قدیم هستند با جدیت تمام و با اتخاذ راه های قانونی به مقابله می پردازیم ما با تشکیل شورایی از نخبگان منطقه اهواز قدیم و خانواده بیت نبهان با تمرکز بر لزوم حفظ هویت اسلامی تاریخی این منطقه مدارک لازم را جهت همیاری و اثبات نگاه غیر مسئولانه معاونت میراث فرهنگی استان به این بافت تاریخی را تهیه و جهت ارائه به رئیس سازمان و معاونت محترم رئیس جمهوری در اولین بازدید ایشان از استان خوزستان تسلیم ایشان خواهد گردید  .. ! 

و در پایان از همه رسانه های استانی ، عکاسان عرصه فرهنگی و اجتماعی ، فعالان فرهنگی و مذهبی دعوت می شود برای حفظ هویت و بافت تاریخی اسلامی اهواز قدیم دست همیاری فعالین ،جوانان و دوستداران میراث فرهنگی اهواز قدیم را جهت حفظ و ثبت هویت تاریخی این منطقه بفشارند..

موافقین ۰ مخالفین ۰ 19/03/13

نظرات  (۱)

سلام سپاس از مطلب و تصاویر ارزشمندتون  لطفا درصورت داشتن اطلاعات تصویری منو ور نوشتن پایان نانه ام که راجع به هویت محله ی عامری هست یاری کنید  

 

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی